PADI Rescue Diver (2)

PADI Rescue Diver  (2)

Na het behalen van het PADI Advanced Open Water brevet heb je niet alleen de basisvaardigheden van het duiken onder de knie, maar kennis gemaakt met verschillende aspecten van de onderwaterwereld. Het is nu tijd voor de volgende stap: het helpen van andere duikers.

Tijdens de PADI Rescue Diver cursus leer je alle technieken die nodig zijn om duikers in moeilijkheden te helpen en je leert problemen voorkomen.

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. De theorie wordt gegeven in 3 sessies aan de hand van de PADI Rescue Diver Manual en DVD. We gaan in op de mogelijke problemen bij duiken, het herkennen en de preventie van problemen en EHBO bij duikongevallen. De theorie wordt afgesloten met een examen.

We houden ons niet alleen onder water maar ook aan de oppervlakte bezig met: duikers in paniek, zoekacties naar vermiste duikers, vermoeide en bewusteloze duikers. Alle technieken worden stap voor stap uitgelegd en opgebouwd, waarbij we gebruik maken van een rollenspel. Dit oefenen we eerst in het zwembad, daarna gaan we naar buiten.

De cursus wordt afgesloten met twee praktijkscenario´s waar de cursist zelfstandig een vermiste duiker moet opsporen, bovenhalen en op het droge moet krijgen.

Deelname voorwaarden:
• PADI Advanced Open Water Diver brevet of gelijkwaardig
• Emergency First Response brevet (EFR primary & Secondary Care) of bewijs van training in reanimatie, niet ouder dan 2 jaar. (Zonder geldig reanimatiebewijs kan je de 'Rescue' cursus wel volgen, maar het brevet kan pas aangevraagd worden als aan de reanimatie-verplichting is voldaan).
• Minimaal 20 gelogde duiken

Programma:

In overleg met de cursisten 

Evenement-informatie

Startdatum 23-06-2023 13:45
Max. deelnemers 12
Ingeschreven 0
Aantal plaatsen 12
Sluitingsdatum 23-06-2023
Prijs per persoon € 275.00